Olie, Gas en Off-shore

Toeleveranciers voor de olie- en gasindustrie komen steeds voor nieuwe uitdagingen te staan in de huidige olieverslindende wereld. De verwachte toename in vraag maakt het ontwikkelen, testen en gebruiken van nieuw en complexer gereedschap nodig om zoveel mogelijk olie uit bestaande velden te winnen. Ook worden er steeds nieuwe methoden gevonden om olie te winnen uit onconventionele bronnen. Uiteraard moeten de nieuwe onderdelen voor deze gereedschappen en methoden zo snel mogelijk geleverd worden, ondanks de compexer wordende vormen en materialen. Edgecam biedt de mogelijkheden deze uitdagingen aan te gaan zonder in te hoeven leveren op productiekwaliteit.

Diverse grote namen in de olie- en gasindustrie maken gebruik van Edgecam om deze uitdagingen te lijf te gaan en onnodig verbruik van restmateriaal te verminderen.

Een kort overzicht van de mogelijkheden van Edgecam:

  • Productie Frezen biedt een brede groep flexibele freescycli voor het maximaliseren van de efficiëntie van het bewerken van zowel eenvoudige als complexe prismatische en vrije-vorm-geometrie. Edgecam biedt in en een enkel pakket de combinatie van prismatisch bewerken en krachtig 3D Solid- en oppervlakken-bewerken.
  • Productie Draaien biedt de mogelijkheid een breed scala aan draaimachines aan te sturen, van eenvoudige 2-assige machines tot complexe meerassige configuraties en draai/frees-combinaties. De basis van de functionaliteit is hier gebruiksgemak en de kennis dat korte cylcustijden van groot belang zijn, zeker bij Multi-task-machines.
  • Draai/Frees-bewerken – De grafische tijdlijn van Edgecam biedt gebruikers de mogelijkheid bewerkingen op verschillende turrets en spindels te synchroniseren om zo het bewerkingsproces te optimaliseren en cyclustijden terug te brengen.
  • 4- en 5-assig bewerken – Edgecam’s uitgebreide mogelijkheden op het gebied van 4- en 5-assig simultaan frezen bieden grote voordelen door het aantal handelingen die nodig zijn voor het bewerken van complexe producten flink terug te brengen.
  • Hogesnelheid frezen –  Edgecam minimaliseert cyclustijden en maximaliseert gereedschapsstandttijden bij behoud van een hoge oppervlakte-kwaliteit. Intelligente voorfreesstrategieën bieden snelle en efficiënte bewerking dankzij geavanceerde features als trochoïdaal en waveform-frezen en adaptieve voedingssnelheden, resulterend in snellere verspaning en langere gereedschapslevensduur.
  • Geavanceerde nabewerkingstrategieën bieden intelligente inloop- en verbindingsbewegingen voor diverse nabewerkingstechnieken. De contourfreescyclus is geschikt voor ondersnijdingen, wat bijzonder bruikbaar is in de luchtvaart- en auto-industrie. Door lollipop- en T-sleuffrezen te gebruiken, kan de cyclus snel en eenvoudig ondersnijdingen bewerken zonder dat het product of gereedschap gekanteld hoeft te worden. Ondersteuning voor 3D-geometrie biedt het beste resultaat in een enkele bewerkingsstap, wat handmatig nabewerken overbodig maakt.
  • Gegarandeerde data-integriteit – De Edgecam Solid Machinist leest naadloos vrijwel alle CAD-bestandsformaten in. Naast de grote namen als Autodesk Inventor®, Solid Edge®, SolidWorks®, Pro/Engineer®, Pro/Desktop®, SpaceClaim® en CATIA V5. Edgecam ondersteunt ook onafhankelijke formaten, waaronder IGES, DXF, VDA, Parasolid® en ACIS.
  • Volledige machinesimulatie – De Edgecam Simulator is een vast onderdeel van Edgecam en biedt volledige machinesimulatie, wat een realistisch beeld geeft van het bewerkingsproces en de gebruiker de mogelijheid geeft om de bewerkingen off-line te controleren en productie sneller op te starten.
  • Sneller programmeren – De Edgecam Strategy Manager brengt de tijd die nodig is voor programmeren sterk terug door de bewerkingskennis van de programmeur op te slaan en toepasbaar te maken in strategische bewerkingstemplates. Dankzij deze centraal beschikbare templates kunnen onderdelen van producten snel herkend en bewerkt worden, met verkorte programmeertijd en verhoogde consistentie als resultaat.

Om te helpen de optimale ROI te behalen zal ATS EdgeIT als reseller het bestaande productieproces bekijken en de gereedschappen aanbieden waarmee de mogelijkheden van Edgecam optimaal toegepast kunnen worden.