Edgecam postprocessoren

Algemeen

ATS EdgeIT heeft een ruime ervaring in de ontwikkeling van geavanceerde postprocessors voor het Edgecam CADCAM systeem. Wij hebben voor draai/frezen en meer-assig frezen reeds veel implementaties uitgevoerd voor alle op de markt zijnde besturingen en machinemerken. Postprocessors worden deels op locatie bij de klant ontwikkeld om zodoende de ‘know how’ van de klant in de postprocessor te verwerken.

Verder worden gereedschapbladen e.d. in samenspraak met de klant van de correcte layout voorzien. Postprocessors zijn inclusief bezoek van een applicatie engineer t.b.v. het implementeren van de postprocessors op uw systeem. Alle postprocessors worden uitgerust met een 3D machinemodel t.b.v. 3D machinesimulatie en verificatie. Op locatie wordt altijd een afname product gemaakt aan de machine zodat alles getest is en u de postprocessor direct zonder zorgen in gebruik kunt nemen.

Wat heeft een postprocessor te bieden ze zitten er toch gewoon bij

Naast heel veel “standaard” postprocessoren biedt ATS EdgeIT klant specifieke postprocessoren aan. Deze postprocessoren worden dus klant specifiek gemaakt en gezamelijk met de klant wordt een afname product aan de machine daadwerkelijk gemaakt. De postprocessoren die wij leveren zijn altijd voorzien van een 3d machine simulatie. Uw CAM systeem is met deze klant specifieke postprocessor niet alleen een CAM systeem maar ook een virtuele simulatie van uw machine.

Postprocessor aanpassing nodig?

Nadat een postprocessor volledig geïmplementeerd is door onze application engineer kunt u de postprocessor in gebruik nemen. Mocht u onverhoopt wijzigingen in de nc code willen hebben dat kunt u dit melden aan de support afdeling. De support afdeling bekijkt het probleem en beoordeelt of dit een programmeer aanpassing is of een postprocessor aanpassing. Indien dit om de programmeer methode gaat zal de support afdeling van ATS EdgeIT u hiervan op de hoogte brengen.

Indien het om een postprocessor aanpassing gaat zal deze ingepland worden. Een postprocessor aanpassing duurt zodoende maximaal één week. Een postprocessor aanpassing kan twee redenen hebben. Na gebruik blijkt dat er een wijziging gewenst is omdat dat beter is of de stijl anders is. Het kan ook zijn dat er een fout ontdekt is in de nc code. Als u een service en updates abonnement heeft zal ATS EdgeIT fouten is de postprocessor kosteloos verrichten. Smaakgerichte aanpassingen worden het eerste half jaar na aanschaf kosteloos uitgevoerd.

Hoe geeft u een wijziging door?

Bij een postwijziging heeft ATS EdgeIT altijd het Edgecam (.ppf) bestand nodig en de nc code die met dat Edgecam bestand gegenereerd is. In een kopie van de gegenereerde nc code kunt u de nc code naar wens maken en eventueel voorzien van commentaar tussen haakjes achter de desbetreffende regels. Wij vergelijken met een programma de originele nc code die wij met uw Edgecam programma genereren met de door u aangepaste nc code. Op deze manier hebben wij de verschillen duidelijk in beeld en passen dit indien mogelijk aan. Alleen op deze manier kan ATS EdgeIT een postprocessor aanpassing doorvoeren. Dit zorgt voor duidelijkheid zodat het “verkeerd” aanpassen niet gebeurt. Zorg er tevens voor dat de gevraagde aanpassingen getest zijn aan de machine voordat de wijzigingen doorgevoerd worden door ATS EdgeIT.

Samengevat hebben wij bij een post wijziging de onderstaande gegevens nodig:

  • Het Edgecam bestand.
  • Met de laatste postprocessor gegenereerde nc code.
  • Een gewenste NC code aangepast vanaf de Edgecam uitvoer.

U kunt uw postprocessor aanpassingen versturen naar [email protected]