EDGECAM Consultancy

ATS EdgeIT kan u ondersteunen bij het inrichten van Edgecam. Dit kan bijvoorbeeld zijn het inrichten van de SQL gereedschapsbibliotheek of het schrijven van macro’s voor het automatiseren van handelingen die veel voorkomen. Tevens kunnen wij ondersteunen bij de installatie van Edgecam. Denk hierbij aan het centraal plaatsen van de gereedschapsbibliotheek of postprocessoren.

Installatie service

U kunt installatie werkzaamheden uitbesteden bij ATS EdgeIT. Wij komen dan bij u op locatie om met u Edgecam geheel naar wens in te richten. Denk aan de user interface, de licentieserver, de gereedschapbibliotheek of het centraal plaatsen van uw postprocessoren. Tevens kunnen dialoog vensters met Edgecam geheel klant specifiek ingericht worden! Mocht u interesse hebben in deze service dan kunt u contact opnemen met ons op +31-(0)10-5033005.

Automatisering middels macro’s

Nog altijd blijken klanten zeer positief verrast te zijn wat de mogelijkheden met Edgecam zijn in combinatie met macro programmering. ATS EdgeIT biedt haar klanten een uitgebreid opleidingstraject aan om deze macro trainingen te volgen. Tevens kunt u het ontwikkelen van macro’s uitbesteden bij ATS EdgeIT. Uw account manager komt u wensen graag inventariseren.

Ongeacht welke licentie u heeft biedt iedere Edgecam werkplek u de mogelijkheid ontwerp en bewerk procedures/macro’s te schrijven. De voordelen van macro programmering binnen de Edgecam software zijn talrijk, een aantal grote voordelen zijn:

  • Minder arbeid intensief
  • Efficiënt programmeren
  • Consistente methodes
  • Verlost u van handelingen die veelvuldig voorkomen
  • Creëer uw eigen functionaliteiten

Macro’s schrijven is bijvoorbeeld geschikt voor het maken van familie producten. Of het nu een herhalende handeling is wat betreft het ontwerpen of bewerken het kan allemaal. Klanten die al macro’s gebruiken vertellen ons vaak dat het programmeren veel efficiënter gaat. Bovendien, omdat de programmeer taken zijn toegekend aan macro’s is de gebruiker meer bevrijdt van minder uitdagender werk.

Het is mogelijk macro’s te programmeren met behulp van JavaScript. Dit biedt veel voordelen. Zo is er erg veel informatie over te vinden op internet en kunnen dialoog vensters met afbeeldingen gecreëerd worden. Voor het gebruik van Java script is de licentie Advanced Java Script nodig. Deze is kosteloos in combinatie met uw onderhoudscontract.

Inrichten van Edgecam

Onder het inrichten van Edgecam kan bijvoorbeeld het vullen van de gereedschapsbibliotheek worden verstaan of het definiëren van uw spanmiddelen in Edgecam. Tevens kunnen wij de interface voorzien van de parameters die specifiek voor u van belang zijn. Kortom u kunt nadat wij het systeem hebben ingericht direct voor 100% aan de slag met Edgecam.