Juli 2012 – Vericut biedt gebruikers van complexe CNC machines waarmee complexe producten worden gemaakt, naast de simulatie van CAD/CAM, een laatste controlepunt waarmee de NC-code voor de machines uiterst nauwkeurig wordt gesimuleerd, geverifieerd en kan worden geanalyseerd.

Het werkend krijgen van NC-codes op complexe machines kan een zenuwslopend proces zijn. Bij geavanceerde machines waarmee complexe producten worden geproduceerd van vaak dure metalen is het belangrijk dat machinecrashes, beschadigen aan gereedschappen en verloren producten worden voorkomen. Hoe complexer de machine en het product, hoe langer het duurt voordat er gestart kan worden met het productieproces en er winst kan worden gemaakt. Uiteindelijk wil elk bedrijf dat de NC-code die naar de machine gaat in één keer gebruikt kan worden, zonder dry-runs, hoge kosten van mislukte producten en machinebeschadigingen.

Dit is waar CGTech’s Vericut in beeld komt. Vericut biedt een systeem waarmee programmeurs snel de door het CAD/CAM systeem uitgegeven NC-code kunnen simuleren in een nauwkeurige virtuele versie van de machines, gereedschappen, opspanning en besturing.

Elk CAM systeem simuleert de bewerkingen op CL-data niveau. Na het postprocessen weet men echter niet zeker of er vertaalfouten zijn gemaakt welke de machine of het product in gevaar brengen. Vericut werkt vanuit de NC-code die in de machines wordt ingevoerd. Deze NC code kan uiterst nauwkeurig worden gecontroleerd op crashes en fouten zodat de gebruiker niet op lage voeding en met een hand op de noodstop hoeft te controleren op fouten. Dit bespaart tijd, kosten en mankracht. Daarnaast kan Vericut de NC-code optimaliseren zodat productietijd per product wordt verkort.

“Het gebruik van Vericut is nu verplicht. Geen programma gaat de werkvloer op zonder eerst geverifieerd te worden door Vericut.”
Patrick Delisse
HSM CAM Engineer
DutchAero bv

Waarheidsgetrouwe machinesimulatie

CGTech heeft zich sinds de start in 1988 steeds meer gespecialiseerd in het accuraat ontwerpen en verzamelen van machinemodellen, zodat haar klanten de best mogelijke simulatie kunnen uitvoeren. Hierbij wordt rekening gehouden met alle onderdelen van een machine om alle mogelijke bewegingen te kunnen controleren op botsingen. Ook gereedschappen worden geladen vanuit CAD bestanden, die vaak direct van de leverancier te downloaden zijn, of worden zelf opgetekend in de uitgebreide toolmanager van Vericut. Het is daarnaast mogelijk om de toollibrary die gebruikt wordt in het CAD/CAM systeem in te laden in Vericut.

Centraal in dit proces staat het Log-bestand dat Vericut aanmaakt. Hierin wordt weergeven wat voor soort fout op welke regel in de NC-code voor komt. Deze fouten kunnen vervolgens door de programmeurs aangepast worden. Dit bespaart mankracht, materiaal en tijd. Een belangrijke kostenbesparing in het productieproces.

Controle: Auto-diff en X-caliper

Vericut kan nauwkeurig controleren of het product dat zojuist bewerkt is ook overeenkomt met hetgeen dat oorspronkelijk ontworpen is. Na het simuleren kan Vericut met Auto-Diff het oorspronkelijke CAD-model over het eindproduct heen leggen. Door duidelijke kleurverschillen komen onbewerkte oppervlaktes en happen in het product naar voren, die normaal gesproken tot afkeur zouden leiden in markten waar hoge eisen worden gesteld aan nauwkeurigheid.

Met X-Caliper kunnen de afmetingen van het eindproduct worden gemeten. In X-Caliper kan er aangegeven worden wat voor soort meting er moet worden verricht zoals dikte, afstand, diepte, diameter en volume.

Optimalisatie: Optipath

Vericut’s optimalisatie tool, Optipath, optimaliseert uw feedrates aan de hand van de snijcondities van het gereedschap. Hiermee maakt Vericut de NC-code efficiënter, verlengt de levensduur van het gebruikte gereedschap en wordt de kwaliteit verhoogt.

In Vericut wordt door Optipath bekeken welk gereedschap, materiaal en voeding er wordt gebruikt. Aan de hand van de diepte en breedte van een snede wordt de dikte van de chips berekend en wordt de feedrate aangepast, zodat het programma optimaal gebruik maakt van mogelijke snelheid. Vericut schrijft vervolgens nieuwe gereedschapsbanen en geeft feedback over het verschil in tijd.

“4½ uur programmeertijd aan optimalisatie bespaarde ons $75.000”
Brian Carlson
Programming Manager
Aerospace Dynamics International

Integratie met uw CAM-systeem

CGTech’s jarenlange ervaring met Vericut heeft geleid tot een integratie van Vericut in een groot aantal CAD/CAM-systemen. Met enkele muisklikken transporteert u de opspanning, uitgangsmateriaal en ontwerp vanuit uw CAD/CAM-systeem naar Vericut met de juiste oriëntatie, samen met de NC-code, gereedschappen, machine en controller data en andere simulatieparameters. Vericut werkt apart van het CAD/CAM-systeem, dus terwijl Vericut draait kunnen er in het CAD/CAM-systeem aanpassingen worden gemaakt.