In de laatste release van Edgecam zijn er een aantal belangrijke vernieuwingen en verbeteringen geïmplementeerd, voor het draaien, frezen en draaderoderen.

De belangrijkste wijzigingen zijn onder andere verbeteren van multi turrets voor het draaien, en voor het 5-assig frezen zijn de port machining cyclus en verbeteringen aan boren cyclus zijn toegevoegd.

Totaal zijn er in Edgecam 2015R2 meer dan 50 nieuwe of aanpaste functionaliteiten toegevoegd. Het aanmaken van een nieuwe draai bewerkingsreek is sterk verbeterd, daardoor is het nu makkelijker om een keuze te maken tussen de hoofd- en sub-spil. Door deze wijziging is het nu mogelijk om snel te wisselen tussen de verschillende spindels.

Het nieuwe spil setup commando, maakt het nu ook gemakkelijker om een bewerking ‘s reeks  scherm aan te maken. Ook is het nu mogelijk om direct op de subspil bewerkingen uit gaan uitvoeren.

5-assig advanced simultaan heeft nu een nieuwe port machining cyclus gekregen. Deze cyclus heeft 2 strategieën. Er kan gekozen worden voor  een voor- of nabewerking. Het gereedschap krijgt 1 baan om het hele product na te lopen met keuze uit 2 soorten frees patronen.

Het gebruik van de boor cyclus in Edgecam 2015 R2 geeft nu veel grotere tijdsbesparing, waar openingen of kruisende gaten worden gedetecteerd zal de gereedschapssnelheid worden aangepast. De snelheid gaat omhoog als het gereedschap niet hoeft te snijden. De NC code geeft een hoge voeding uit.

Er zijn meerdere verbeteringen door gevoerd op Edgecam’s interne modelling software, Edgecam Workflow Solids. Voor het snel maken en aanpassen van Solids. EWS introduceert nu een spiebaan tool. Daarmee kan je snel en gemakkelijk een spiebaan tekenen met de mogelijkheid om de breedte en diepte aan te geven.

Edgecam 2015 R2 introduceert de mogelijk om in EWS automatisch dimensionaal contrains toe tevoegen. Doormiddel van het schets-analyse scherm. Gebruikers kunnen daardoor tijd besparen met het maken van schetsen van een DXF/DWG bestand.

Draaderoderen is verbeterd door een vernieuwde 2- en 4 assig draaderodeer cyclus. Niet alleen is Corner Relief is toegevoegd ook zijn er nu 4 instel mogelijkheden.
Sinds de eerste release van het edgecam draaderoderen heeft de cyclus onderbrekingen in het pad ondersteund voor glue stops of tags. 2015 R2 kan automatisch meerdere tags introduceren voor complexe onderdelen

De nieuwste release heeft nu ook een verbeterde botsing detectie met de verbinding ’s bewegingen tussen alle frees cycli. Verbinding ‘s bewegingen worden nu automatisch gecontroleerd tegen het ruwmateriaal en de omspanning. Het gereedschap zal naar een veilige hoogte worden gebracht als er een botsing wordt gedetecteerd.

Bovendien, de items ,van nieuw en verbeterde functionaliteit omvatten ondersteuning voor m & Hm probing, simuleren van schroefdraad, nieuw machine gereedschaps configuratie voor draaien op een freesbank, CAD links for Creo Parametric bestanden, en ondersteuning voor draaien op een subspil met een offset van de centerlijn.

Edgecam 2015 R2 ondersteunt tasters van m & h. Gebruikers kunnen werkstukken inmeten en kunnen de bewegingen van de taster met zes verschillende cycli simuleren. Elke cyclus is ook uitgebreid met acht nieuwe functies, Dit geeft een ruimere keuze van inspectiegegevens.

Machine simulatie van schroefdraad is nu ook geïmplementeerd in de nieuwe release. Gebruikers kunnen nu kijken en analyseren van de gemaakte schroefdraad via de schroefdraadsnij cyclus. Je hebt de keuze om een accurate simulatie aan te zetten voor het schroefdraad of een afbeelding van schroefdraad te tonen.

Verbeterde machinegereedschappen configuratie zorgt er voor dat gebruikers potentiële botsingen kunnen voorkomen, terwijl  ze verspanen op de draaibanken met een hoofd- en subspindel. De subspil locaties kunnen worden verplaatst met behulp van de nieuwe functie ‘Offset X locatie. En met de toenemende populariteit in frees-draai machines, en een verdere evolutie in Machine Tool configuraties betekent dat gebruikers kunnen nu ‘tafel-tafel,’ ‘kop-tafel’ en ‘nutated tafel-tafel’ machines,

Tot slot, dankzij de nieuwe ondersteuning voor Creo Parametric bestanden, kunnen gebruikers nu Edgecam starten vanuit Creo Parametric, en het resulterende bestand bevat waardevolle productie informatie waaronder draad data.