De voorbereidingen voor de komst van Edgecam 2016R2 zijn in volle gang. Na een aantal beta versies is Edgecam 2016R2 Release Candidate uitgebracht. Dit is de laatste release voor de final versie die voor u beschikbaar zal worden. ATS EdgeIT heeft Edgecam 2016R2 reeds vertaald naar het Nederlands zodat Edgecam 2016R2 snel geleverd kan worden aan onze klanten. U ontvangt hier later een email over.

Een aantal mooie en noemenswaardige verbeteringen willen we vast met u delen. Edgecam 2016R2 is een volledig 64 bit applicatie geworden. Dit betekend dat Edgecam in staat is veel meer geheugen aan te spreken dan voorheen. De 64 bits applicatie is ideaal voor omgaan met grote bestanden.

De setup browser is geheel nieuw ontworpen met behoud van dezelfde functionaliteiten. De afbeeldingen in dialoogvensters zijn uitgebreid naar de cycli: axiaal frezen, de projectie cyclus, rest nabewerken en projecteer frezen concentrisch. De afbeeldingen in vrijwel alle bewerking cycli maken de instellingen direct duidelijk. Een erg mooie verbetering met dank aan onze Edgecam gebruikers is de mogelijkheid om een commentaar op te geven in iedere cyclus. Dit commentaar is dan zichtbaar in het reeks venster waar alle bewerking instructies staan. Dit commentaar wordt ook uitgegeven in de NC code.

De operaties in Edgecam, ontworpen om met weinig instellingen snel goede gereedchapsbanen te krijgen, zijn met Edgecam 2016R2 uitgerust met de mogelijkheid om automatisch te indexeren en direct begrenzingen op solids aan te klikken.

In Windows is een 3d preview te zien van het model dat opgeslagen zit in de Edgecam Part File (PPF). Daarnaast is het laden van Edgecam bestanden veel sneller geworden. In Edgecam is het mogelijk om te filteren op kleur, dit kan nog wel eens handig zijn bij het werken met 2d DXF bestanden.

De voorsteken cyclus voor draaien heeft een nieuwe optie waarmee automatisch extra sneden gemaakt kunnen worden op gebieden die niet recht zijn. Deze optie is naar wens aan of uit te zetten. Daarnaast zal de pathcompensatie automatisch actief  zijn.

Met contourfrezen is de NC uitvoer gereduceerd, dit is gerealiseerd door de geometrie randen van solids, onder de motorkap, te stroomlijnen naar de afhandeling van andere geometrie selectie. Ook is radiuscompensatie mogelijk met diverse hoek strategieën zoals het breken van hoeken, twizzle etc.

De tast cycli werken vanaf heden direct op solids. Dit voorkomt het aanmaken van extra geometrie. Daarnaast zijn de tast cycli volledig associatief aan het 3d model.

Iedere versie worden er weer nieuwe machine configuraties ondersteund. Zo ook in deze versie waar Non Co Linear turrets ondersteund worden. Draaien op een freesmachine werd mogelijk in Edgecam 2016R1, dit is in de R2 versie verder uitgebreid voor mutated kop – tafel configuraties. Rotating turning (Trevisan) wordt ondersteund met volledige 3d machinesimulatie.

Edgecam wordt twee keer per jaar geleverd als een R1 en een R2 versie. Veel grotere bedrijven updaten Edgecam slechts één keer per jaar. Edgecam raadt aan dan enkel de R2 versies te installeren. Ook als R1 uitgekomen is zullen er service packs voor R2 uitgebracht worden om bijvoorbeeld up-to-date te blijven met de laatste CAD systemen. Dit betekent dat u op een R2 versie maar liefst 12 maanden updates en fixes kunt verwachten. Voor een R1 versie is dit 6 maanden.