Op 28 mei 2015 heeft opnieuw plaats gevonden de Edgecam gebruikersdag. Op deze dag kunnen alle gebruikers van Edgecam in de Benelux kosteloos kennismaken met de laatste nieuwe ontwikkelingen van de software. Tevens hebben we gezamenlijk kunnen genieten van een uitgebreide lunch zodat er genoeg tijd geweest is om met andere Edgecam gebruikers contact op te doen. De gebruikersdag werd dit jaar gehouden in ‘t Olde Schop te Giesbeek.

De opkomst was dit jaar buiten verwachting. We hebben ruim 100 klanten mogen verwelkomen op de Edgecam gebruikersdag. Na een warm welkom door Rob Valent heeft Mike James een duidelijke introductie gegeven over industrie 4.0. Jasper Verbunt en Michael van de Velde hebben de laatste vernieuwingen met betrekking tot Edgecam 2015 live gedemonstreerd. Tungaloy en Magistor hebben onze klanten veel kunnen vertellen over het inzetten van hun gereedschappen in combinatie met Edgecam. Buitengewoon interessant was de presentatie van Walter Wade. Walter werkzaam bij Edgecam heeft ons de toekomstplannen van Edgecam verteld. Op de Edgecam gebruikersdag heeft Philippe Laguna van SpaceClaim een indrukwekkende presentatie gegeven over de eenvoud en de mogelijkheden van SpaceClaim. Tot slot heeft Alban Tilanus het één en ander verteld over het “customize” van Edgecam. Zijn presentatie is erg interessant en is dan ook te downloaden als u onderstaande gegeven invult. Dit is ook erg interessant voor de klanten die er niet bij konden zijn.

Programmeur van het jaar

Naast al deze presentaties was er aan het eind van de dag de uitreiking voor de Edgecam programmeur van het jaar! Dit jaar wist de overduidelijke winnaar geheel van niets aangezien zijn werkgever hem opgegeven heeft. De prijs een ipad mini is gegaan naar Erwin Sikken van Landes. Landes High End Machining is, zoals de naam al aangeeft, een bedrijf wat zich beweegt in de High End markten. Dit in marktsegmenten zoals Aerospace/Defence, de halfgeleider industrie, sensor technologie en de medische industrie. Het product waarmee Erwin programmeur van het jaar geworden is een product uit titanium voor de halfgeleidermarkt. Het product van ca. 20 kg wordt uit een blok titanium van 220 kg gehaald. Er wordt hier dus een 200 kg (90%) titanium weggehaald. Helaas kunnen we een foto van het onderdeel niet tonen op onze website. Kortom een top prestatie dat Erwin hier neer gezet heeft.

.