Edgecam heeft zijn sterke naam op het gebied van CAD-ondersteuning versterkt door certificatie voor de 2015-versie van Autodesk Inventor te verkrijgen. Hiermee ontstaat de beste combinatie van CAD- en CAM-software in zijn klasse.
Met behulp van de Edgecam-plugin voor Autodesk Inventor, wordt het CAD-model naar Edgecam gestuurd voor modelanalyse en CAM-bewerkingen. Omdat Edgecam het Inventor-model rechtstreeks inleest, zonder het model vertaald wordt naar een ander Solid-type, gaat geen data verloren. Eventuele wijzigingen in het Inventor-bestand worden in Edgecam direct aangegeven, waarna de gebruiker aan kan geven of hij de wijzigingen wil accepteren of dat ze genegeerd moeten worden. Als de wijzigingen geaccepteerd worden, zal Edgecam direct het bijbehorende feature wat de geometrie omschrijft bijwerken.
Edgecam vindt met een enkele muisklik de afzonderlijk bewerkbare features, zoals kamers, eilanden en gaten, compleet met de bewerkingsinformatie die eraan gekoppeld is. Bovendien worden de gereedschapsbanen aan het gevonden feature gekoppeld, zodat last-minute wijzigingen aan het model geen onnodige stilstandtijd van de machine kunnen veroorzaken.
De sterk vernieuwde Workflow-interface van Edgecam maakt de weg van CAD naar NC-code sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren dankzij eenvoudige stap-voor-stap instructies om een ruwdeel en opspanmateriaal  toe te voegen en bewerkingsinstructies toe te passen op het Autodesk Inventor-onderdeel.
General Manager Raf Lobato geeft aan dat het belangrijkste voordeel van de Inventor/Edgecam-oplossing is dat het CAM-proces rechtstreeks op het door de constructeur getekende Inventor-model toegepast wordt. “Edgecam biedt productiebedrijven de mogelijkheid kostenefficiënter te produceren dankzij de hoge mate van CAD-integratie en flexibiliteit in het genereren van gereedschapsbanen. Hierdoor is de combinatie met Autodesk Inventor de beste CAD/CAM-oplossing in zijn klasse.”
Edgecam is een onderdeel van de Vero Software Group en is marktleidende CAM-software die de gebruikers productiviteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit biedt. Door op deze punten te verbeteren kan elke werkplaats efficiënter werken en meer winst maken. Vero heeft directe contactpersonen in het Verenigd Koninkrijk, Italie, Frankrijk, Japan, Amerika, Brazilië, Nederland en China en ondersteunt daarnaast 45 andere landen via een uitgebreid netwerk van distributeurs.