Tijdens de Global Reseller Meeting in April van dit jaar werd het behalen van de Award al aangekondigd en in Juli is de prijs persoonlijke overhandigd door Walter Wade, International Sales Manager van Edgecam. Na vele jaren te zijn beloond met Sales Achievement Awards, heeft Widenhorn Industriële Automatisering dit keer een nog omvangrijkere prijs mogen ontvangen, namelijk de Edgecam Outstanding Achievement Award. Deze award werd trots in ontvangst genomen door Jasper Verbunt (Sales Manager) en Michael van de Velde (Support Manager) uit handen van Walter Wade in Rhoon, bij de CNC-freesmachine voor R&D en scholing.

“Al vele jaren werk ik voor Edgecam met WIA samen voor de Benelux,” begint Walter Wade uit te leggen over het behalen van de award. “Dat een klein gebied als de Benelux en dan voornamelijk Nederland zo belangrijk voor Edgecam is, zegt iets over de markt, maar nog veel meer over de reseller en de mensen. In veel landen wordt hier naar op gekeken en dan niet alleen vanwege de verkoopresultaten, maar ook wat het technische team presteert. Zeker als je de specialisatie ziet op het gebied van automatisering en optimalisering met Edgecam bij de Nederlandse klanten.” Michael van de Velde vult dit aan: “De ontwikkelingen in zowel machines als software volgen elkaar in rap tempo op. Zeker in Nederland waar de maakindustrie voorop loopt, zijn de machines en dus de postprocessoren steeds complexer. Wij hebben hiervoor een uitgebalanceerd team, waardoor we de ontwikkeling in huis, efficiënt en adequaat kunnen doen. Door de unieke garantie die wij al jaren bieden, werken de postprocessoren van Edgecam uit de jaren ‘80 en ‘90, nog steeds in de huidige Edgecam versie. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheden om maatwerk in Edgecam te schrijven, om onze klanten nog efficiënter te laten werken. Zo hebben we modules ontwikkeld voor braille, tandwielen, medische implantaten en fotofrezen.”

Edgecam heeft voor deze award verschillende criteria, zoals percentage van klanten met een serviceabonnement, omzetgroei en groei van het bedrijf. Walter vertelt over de verkoopresultaten. “Het is makkelijk om in een opkomende markt een groei te laten zien, maar om in een markt waar we al 30 jaar succesvol zijn een groei van 25% te realiseren is echt geweldig.” Jasper Verbunt, verantwoordelijk voor de verkoop in de Benelux vult dit aan, “Wij merken dat naast onze goede reputatie en de investeringen van onze klanten, ook de verspanende industrie als geheel steeds positiever wordt. Er wordt weer geïnvesteerd door bedrijven om hun machinepark efficiënter te laten produceren. Hierdoor is de omzet van ons bedrijf over de eerste 7 maanden van 2014 t.o.v. 2013 al 30% gegroeid. Natuurlijk zijn we daar enorm trots op.”

Edgecam is een onderdeel van de Vero Software Group en is marktleidende cam-software die de gebruikers productiviteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit biedt. Door op deze punten te verbeteren kan elke werkplaats efficiënter werken en meer winst maken. Widenhorn Industriële Automatisering staat in de top 3 wereldwijd en is een van de weinige Elite Resellers van Edgecam. Edgecam lanceert deze zomer Edgecam 2014R2, waarin vele nieuwe functionaliteiten zitten, die mede vanuit Nederland zijn bedacht. Deze versie zal het eerste te zien zijn tijdens de TIV in Hardenberg.