De nieuwste versie van Edgecam, die op de komende MACH-beurs voor het eerst getoond zal worden, toont vele nieuwe mogelijkheden voor gebruikers met een onderhoudscontract.

Edgecam 2014 R2 van Vero Software zal binnenkort uitgebracht worden en staat vol in de schijnwerpers op stand 4426 in ha 4 in Birmingham tussen 7 en 11 april.

General Manager Raf Lobato zegt: “Er zijn diverse nieuwe mogelijkheden in aantocht in Edgecam 2014 R2, waaronder 2D naar 3D-omzetting voor Part Modeler, integratie met Sandvik’s Adveon gereedschapsbibliotheek en een dynamische manier om bewerkingsvlakken aan te maken. Daarnaast komen Job Reports beschikbaar op tablets en telefoons. Al deze vernieuwingen zijn standaard voor gebruikers met een onderhoudscontract.”

Enkele vernieuwingen in Edgecam 2014 R2 zijn:

2D naar 3D-omzetting voor Part Modeler: Deze functionaliteit maakt het mogelijk bestaande 2D CAD-data snel om te zetten naar een 3D-model voor gebruik in de Workflow-interface, zonder dat het product van de grond af opnieuw gemodelleerd moet worden. Een 2D-tekening kan nu automatisch en snel omgezet worden in een nauwkeurige 3D-tekening door simpelweg de aanzichten aan te geven en de omtrek van het product te selecteren.

Adveon integratie: Edgecam 2014 R2 is het eerste CAD/CAM-product met integratie met de nieuwe Adveon gereedschapsbibliotheek van Sandvik. Adveon is een centrale lokatie waar gereedschappen van verschillende leveranciers in beschreven staan, zodat gebruikers altijd zeker weten waar ze correcte data kunnen vinden. Dit scheelt veel tijd die anders gebruikt moest worden om handmatig de gereedschappen in te voeren – er kan snel een eigen gereedschapsset samengesteld worden, compleet met 2D- en 3D-tekeningen en modellen voor nauwkeurige simulatie en visualisatie.

Edgecam Workflow Solids (EWS): Dit is een snel en eenvoudig gereedschap om eenvoudige 3D-modellen op te tekenen met standaard modelleer-functies als Extrude, Revolve en Blend op basis van parametrische tekeningen. Een wizard maakt het maken van gaten, compleet met verzinking en draadinformatie, eenvoudig. De visuele modelopbouw maakt het mogelijk op elk moment een eerdere actie aan te passen en het resultaat door te berekenen.

Dynamisch bewerkingsvlakken aanmaken: Een van de nieuwe functies is het dynamisch aan kunnen maken van bewerkingsvlakken (nulpunten of CPL’s). Door eenvoudigweg de marker te verslepen naar het vlak wat bewerkt moet worden, wordt automatisch een CPL aangemaakt en uitgelijnd. Door het nulpunt te verslepen past de oriëntatie van de assen zich dynamisch aan, waardoor het proces intuïtief verloopt.

Job Reports op tablets en telefoons: De beschikbaarheid van Edgecam’s Job Reports (instelbladen) in standaard internetbrowsers maakt het mogelijk deze op elke lokatie binnen het netwerk te raadplegen – dus ook op een tablet of ander draadloos apparaat in de werkplaats.

Direct inlezen van gereedschapsinformatie uit Mazak-machines: Een nieuwe interface leest het .DAD-bestand in vanuit de Mazatrol-besturing en slaat de gereedschapsdata automatisch op in Edgecam’s gereedschapsbibliotheek. Op deze manier is de gereedschapsinformatie in Edgecam altijd gelijk aan de situatie in de machine, zodat de voorkeur gegeven kan worden aan aanwezige gereedschappen en gecontroleerd kan worden op botsingen aan de hand van de daadwerkelijke gereedschapslengten.

Edgecam is een onderdeel van de Vero Software Group en is marktleidende CAM-software die de gebruikers productiviteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit biedt. Door op deze punten te verbeteren kan elke werkplaats efficiënter werken en meer winst maken. Vero heeft directe contactpersonen in het Verenigd Koninkrijk, Italie, Frankrijk, Japan, Amerika, Brazilië, Nederland en China en ondersteunt daarnaast 45 andere landen via een uitgebreid netwerk van distributeurs.

Bekijk hier vast een video over het dynamisch aanmaken van bewerkingsvlakken: