Augustus 2013 – Tijdens de zomerperiode heeft Edgecam versie 2013R2 uitgebracht. Widenhorn heeft deze versie in juli naar al haar gebruikers met een serviceabonnement verzonden. Deze versie biedt naast de vele ‘kleinere’ verbeteringen, zoals eenvoudig aanpassen van het ruwdeel, verbeteringen voor de innovatieve waveform voorfreesstrategie en vernieuwde module voor draaderoderen, een compleet nieuwe manier van cam programmeren; Edgecam Workflow.

Edgecam workflow is ontwikkeld om kosten te reduceren en kwaliteit te verbeteren. Workflow start automatisch op in de juiste bewerkingsomgeving. Via een ribbon interface kunt u interactief instellingen als materiaal, opspanning en machines bepalen.

Workflow helpt bij het laden en positioneren van uw werkstukken, het kiezen van bewerkingsmethodes en geschikte machines, het aanmaken van ruwmateriaal of het laden daarvan uit de database, importeren van klemmen, selectie van machine en gereedschapketting en het managen van strategieën t.b.v. het automatisch programmeren. Tijdens iedere stap van het proces maakt Workflow zelfstandig beslissingen of doet suggesties . Het voordeel hiervan is dat u snel en eenvoudig uw CNC programma kunt maken. De gebruiker kan iedere automatische keuze eventueel wijzigen.

In vijf stappen een cam programma maken
Workflow bestaat uit 5 stappen die u doorloopt.

  • Stap 1 Bestand: via het algemene Microsoft Office 2010 thema kunt u hier bestanden en mappen eenvoudig beheren.
  • Stap 2 Voorbereiding: Dynamisch instellen van nulpunt, definitie ruwmateriaal , opspanning en machine.
  • Stap 3 Features: Edgecam’s intelligente feature herkenning, herkent snel alle bewerkingsgroepen.
  • Stap 4 Programmeren: Het planbord bepaald automatisch de optimale werkvolgorde, dit kunt u eventueel aanpassen middels ‘drag and drop’. Het programma wordt gemaakt.
  • Stap 5 NC Code: In deze fase kunt u een eindcontrole uitvoeren middels de machinesimulatie waarna de NC code wordt gegenereerd.

Nadat u een stap heeft afgerond, wordt u naadloos naar de volgende stap geleid. Dit resulteert uiteindelijk in een volledig geprogrammeerd en botsingvrij CNC programma.

Workflow heeft een significante impact op het inkorten van uw werkvoorbereidingstijd en omdat het zo eenvoudig te bedienen is, zal de leercurve voor nieuwe gebruikers korter zijn dan bij traditionele cam systemen.

Edgecam Workflow op de TIV Hardenberg
De lancering van Edgecam voor het grote publiek in Nederland zal zijn tijdens de TIV Hardenberg op stand 552 van Widenhorn. Widenhorn neemt al vele jaren deel aan de TIV Hardenberg en gebruikt deze beurs om de ontwikkelingen van Edgecam na de zomer te lanceren in Nederland.