Maart 2014 – CGTech, de ontwikkelaar van de VERICUT NC-verificatie, -optimalisatie en –simulatiesoftware, kondigt de nieuwe “VERICUT Reviewer” iPad-app aan, welke vanaf 1 maart 2014 beschikbaar is in de iPad App Store.

“Het is niet meer nodig een computer op te zoeken in het programmeer- of engineering-kantoor om een NC-programma te simuleren op een virtuele CNC-machine,” aldus CGTech Ltd. Managing Director John Reed. “De VERICUT Reviewer voor de iPad biedt machinebedieners en andere productiemedewerkers de mogelijkheid overal en op elk moment 3D-animaties van het CNC bewerkingsproces te bekijken. Een intuitieve touchscreen gebruikersinterface maakt het eenvoudig het aanzicht te verdraaien of verslepen en in en uit te zoomen om de bewerkingen onder elke hoek in detail te bekijken.”

VERICUT’s simulatie voert de NC-code exact op dezelfde manier uit als de echte CNC-machine en toont zo een volledig gedetailleerd beeld van de bewegingen van de machine. De gebruiker kan zo de specifieke delen van de NC-code waar mogelijk problemen zouden kunnen ontstaan uitlichten en nauwkeurig controleren.

Een VERICUT-rapport met informatie over de gebruikte gereedschappen, opbouw van de opspanning, geprogrammeerde bewerkingsinstructies en andere informatie kan automatisch opgeslagen worden met elke Reviewer-sessie. Het PDF-bestand is op elk moment tijdens het controleren van de NC-code met de standaard PDF-viewer van de iPad te openen.

De NC-programmeur simuleert zijn NC-programma in VERICUT om te controleren of het volledig klopt en geen botsingen veroorzaakt. Tijdens of na deze handelingen kan hij een  “Reviewer”-bestand opslaan, wat via iTunes, Dropbox of email naar de VERICUT Reviewer iPad-app gestuurd wordt. De app is kostenloos te downloaden vanuit de App Store.