Januari 2011 – Van 25 tot 27 januari heeft in Amerika de jaarlijkse SpaceClaim Global Reseller Meeting plaatsgevonden. De plaats Concord, vlakbij Boston, is de vestigingsplaats van SpaceClaim Corporation. SpaceClaim is het snelst groeiende 3D Direct Modeling systeem. Tijdens het evenement, waren resellers van over de gehele wereld bij elkaar om de nieuwe functionaliteiten te bekijken van SpaceClaim V2011. Doordat SpaceClaim nog maar enkele jaren geleden gestart is met de ontwikkeling van het Direct Modeling systeem, is de software gemaakt met de laatste nieuwe technologieën. Dit stelt SpaceClaim in staat om vele malen sneller nieuwe ontwikkelingen te lanceren dan andere 3D CAD systemen.

Widenhorn is sinds eind 2008 reseller van het SpaceClaim systeem. Sinds die periode groeit de verkoop maandelijks. Tijdens het SpaceClaim Reseller Event is Widenhorn hiervoor beloond met de Reseller of the Year Award. De inzet die Widenhorn doet om SpaceClaim te promoten, de uitstekende verkoopresultaten en de deskundigheid van de medewerkers hebben uiteindelijk de doorslag gegeven. Deze Award werd in Boston overhandigd door Bruno Chollat, SpaceClaim EMEAI Sales Manager, aan Jasper Verbunt en Michael van de Velde van Widenhorn. Naast Widenhorn ontvingen slechts drie andere resellers een prijs uit handen van SpaceClaim.

Widenhorn is erg trots op het behalen van deze tweede mondiale prijs in een jaar. “Dat we na de Award van Planit, ook een Award hebben gekregen van SpaceClaim is een unieke en grootse prestatie van ons hele team, ” licht Anco Euser directeur van Widenhorn toe. “Ik heb begrepen dat wij zelfs goed zijn voor een aanzienlijk aandeel van de wereldwijde licentieverkopen. Een absoluut teken dat de industrie in Nederland vooruitstrevend is en blijft. In het begin was SpaceClaim puur een aanvulling op onze CAM en DNC activiteiten, maar SpaceClaim krijgt een steeds prominentere rol binnen ons bedrijf. Vooral de ontwikkelingen op het gebied van plaatbewerking, machinebouw, rapid prototyping en engineering zorgen ervoor dat wij tegenwoordig veel stand-alone licenties verkopen.”