Juni 2012 – CGTech, de ontwikkelaar van het CNC verificatie en simulatie pakket VERICUT, en ZOLLER, de marktleider op het gebied van gereedschappen inmeten en een expert in gereedschapmanagement, hebben een samenwerkingsverband aangekondigd om hun gezamenlijke klanten beter te kunnen ondersteunen.

“Het ZOLLER vision systeem biedt een directe verbinding tussen het gereedschapafstelapparaat en VERICUT,” aldus Jon Prun, de directeur van CGTech. “Onze gezamenlijke klanten krijgen door dit partnerschap de mogelijkheid om nauwkeurige 3D modellen van gereedschapssamenstellingen in te scannen. Deze modellen kunnen vervolgens gemakkelijk in verschillende CAD formaten naar VERICUT verstuurd worden voor een accurate simulatie.”

VERICUT simuleert een CNC code om fouten in de code zoals botsingen en overschrijdingen van de eindschakelaars te detecteren. Door VERICUT te gebruiken kunnen producenten de CNC programma’s testen en controleren, voordat deze wordt vrijgegeven voor de machine. Hierdoor is het niet of nauwelijks meer nodig om handmatig aan de machine een CNC code te controleren, waardoor de kosten voor materiaal tot een minimum gereduceerd kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om met VERICUT de snijsnelheden te optimaliseren.

ZOLLER, opgericht in 1945 door Eberhard Zoller, heeft zijn thuisbasis in Duitsland en heeft wereldwijd vestigingen, onder andere in de USA, China, India, Thailand en Japan. Tegenwoordig vertegenwoordigd ZOLLER een portfolio met daarin instellen, inmeten, slijtagecontrole en management van gereedschappen en gereedschapsamenstellingen. Met TMS (=Tool Management Solutions) biedt ZOLLER een gereedschapmanagement systeem dat kosten kan besparen door het productieproces te stroomlijnen met behulp van één gecentraliseerde database die voor alle productie stappen gebruikt wordt. Door de modulaire opbouw kunnen gebruikers de productiestappen stap voor stap optimaliseren.

“ZOLLER software is volledig automatisch en nauwkeurig tot op een micron” verteld Alexander Zoller de directeur van ZOLLER. “Met één druk op de knop zal het instelapparaat het gereedschap inscannen zoals deze is opgebouwd op de werkvloer waardoor VERICUT simuleert met de werkelijke, in plaats van de handmatig opgetekende, gereedschappen. Een VERICUT gereedschapsbibliotheek aanmaken was nog nooit zo simpel.”