Edgecam 2019 R1

In totaal bevat Edgecam 2019R1 ongeveer 30 individuele verbeteringen.

Snelheidsverbeteringen

Met in het achterhoofd dat de markt vraagt om snel genereren van gereedschapsbanen om productiekosten te drukken introduceert Edgecam 2019R2 drie tijdbesparende  verbeteringen aan de gereedschapsbaan algoritmen waar zowel frezen als draaien profijt van heeft.

Regenereren is ongeveer 20% sneller geworden wanneer het hoekverplaatsing of index commando aangepast wordt.

Als reactie op feedback van gebruikers is het Waveform algoritme verbeterd zodat de rekentijd korter is geworden.
Voorheen remde het gebruik van kleine overlappen, smalle doorgangen of dubbel gekromde vlakken de berekening van de gereedschapsbanen af. Gebruikers zullen nu een tijdbesparing tussen de 15 en 60% ervaren, afhankelijk van de gebruikte cyclus parameters en de complexiteit van het product.

Afsteekcyclus

Voor draaiers is een nieuwe afsteek cyclus beschikbaar, er was veel vraag naar een cyclus voor het afsteken welke ook kan afschuinen en rekening kan houden met het huidige ruwdeel. Net als alle andere cycli heeft deze nieuwe cyclus ook een uitgebreide help en bijbehorende afbeeldingen.

Ondersteuning voor CoroTurn® Prime wisselplaten in de nadraaicyclus

Voor de draaiers is een nieuwe omhoog snijden optie toegevoegd aan het nadraaien. Dit maakt het mogelijk om nog sneller na te kunnen draaien met behulp van CoroTurn® Prime gereedschappen en wisselplaten.

Gepositioneerd naast de omlaag snijden optie zal het omhoog snijden de richting van de gereedschapsbaan omkeren om gebruik te kunnen maken van de geometrie van de CoroTurn® Prime wisselplaten. De cyclus voeding kan, behalve met de traditionele voeding per omwenteling, ook worden opgegeven met de spaandikte parameter.

Verschillende gebruikers verbeteringen voor draaien

De ruwdeel uitloop in de voordraai cyclus is verbeterd zodat de gebruiker meer controle kan uitoefenen op de uiteindelijke gereedschapsbaan wanneer deze uitloopt.
Het is nu mogelijk om de hoek en de lengte van deze uitloop op te geven.

Het draadsnijden en nasteken zijn aangevuld met opties die in andere cycli al gemeengoed waren.

Er is een veiligheidsafstand toegevoegd aan de draadsnij cyclus waardoor meer controle mogelijk is over het begin van de gereedschapsbaan.

Nasteek gereedschapsbanen kunnen beter gestuurd worden dankzij de start- en eindverlenging opties.

Het spindel overname commando voor meerdere spindels heeft nu de mogelijkheid om voor zowel de hoofd- als de subspindel een C-as verdraaiing op te geven. Hierdoor minimaliseert het risico op botsingen tijdens de spindel overname.

Meerdere verbeteringen tbv Inspect

Edgecam 2019R2 introduceert 13 nieuwe verbeteringen voor Edgecam Inspect.

Het rekenkundige hart achter dit product is aangepast zodat deze Hexagon’s PCDMIS fit bibliotheken gebruikt. Alle geometry fit calculations, zoals waarden van meetafwijkingen en geometrische toleranties (GD&T), gebruiken nu hightech gecertificeerde en geteste algoritmen.

Gebruikers kunnen nu hun eigen software plugins ontwikkelen om eigen meetrapporten, en tastcycli te ontwikkelen.

Tast features kunnen gemakkelijker beheerd worden omdat bewerkingen automagisch op verschillende lagen worden gecreëerd.  Daarnaast kan in situaties waar de solid incorrect is of niet beschikbaar is handmatig een tast feature aangemaakt worden waardoor het nog steeds mogelijk is om een gebied te tasten.

Dankzij gebruiker feedback is het nu mogelijk om bepaalde tast features te laten werken op omgeslagen vlakken op de solid. De metingen bevatten dan ook deflectie van het product.

De laatste verbetering is de introductie van 2 nieuwe uitgave opties in de work offset functie: type en assen. Deze geven meer controle en een meer gedetailleerde meetroutine tijdens de communicatie met de machine middels de NC Gateway.

Extra botsingscontrole voor de gaten cyclus

De gaten cyclus heeft nu extra botsingcontrole. In eerdere versies waren al opties geïmplementeerd om bijvoorbeeld botsingen met spanmiddelen te voorkomen. In Edgecam 2019R1 zal de gaten cyclus opmerken als een gat onbereikbaar is geworden omdat deze zich bijvoorbeeld onder een kikker bevindt. Edgecam zal deze gaten opmerken, overslaan en de gebruiker alermeren.

Afbraamcyclus botsingcontrole

De afbraamcyclus heeft een controle gekregen op botsingen tussen de afschuinfrees en omliggend materiaal.

Uitgebreidere CAD ondersteuning

Edgecam 2019R1 ondersteund de nieuwste versies van de verschillende CAD formaten zoals bijvoorbeeld SpaceClaim 19 (ACIS V28), Parasolid versie 30.1.247, Inventor 2019 en Creo 5.0.
Alle andere CAD formaten worden aangepast als er een nieuwere versie beschikbaar komt.

Ongeacht welke licentie de gebruiker heeft kunnen altijd Designer files (*.v_t en *.vdf) geopend worden. Edgecam Designer is het vernieuwde CAD systeem van Vero, welke PartModeler gaat vervangen, voor direct modeling.