EDGECAM ondersteunt nu één van de snelste 5-assige gereedschappen

De software ondersteunt nu Parabool frezen, bevat meerdere prestatieverbeteringen en een nieuwe kanonboor cyclus

De introductie van een specifieke 5-assige kantel-controlestrategie, gecombineerd met een paraboolfrees (Barrelfrees), is een significante verbetering in de nieuwste release van EDGECAM, van de Production Software divisie van Hexagon Manufacturing Intelligence.

Brandmanager John Buehler vertelt dat barrel frezen worden herkend als één van de snelste gereedschappen bij 5-assige verspaning en nu volledig worden ondersteund in de EDGECAM Toolstore.

Naast de nieuwe functie ‘zijwaards kantelen door contactpunt’, biedt de geavanceerde 5-assige cyclus ook nog meer controle bij het swarfen.

Een aantal nieuwe en verbeterde functies in EDGECAM 2020.0 bieden verhoogde productiviteit voor zowel frezers als draaiers. En de onlangs geïntroduceerde EDGECAM Inspect-module bevat 13 upgrades.

Ten eerste … bewust van de noodzaak om snelle gereedschapsbanen te genereren om productiekosten te verlagen, biedt EDGECAM 2020.0 een aanzienlijke prestatieverbetering bij het voorbewerken of profileren van een solid. “In essentie zal de gereedschapsbaan berekening alleen gegevens berekenen die beperkt zijn binnen de begrenzing en de rest van het model negeren. Hierdoor wordt de cachegrootte aanzienlijk verkleind, terwijl er snellere gereedschapsbanen worden gegenereerd. ”

Het diepgat boren, die eerder werd geïntroduceerd in de gaten-cyclus in de R1-release van 2018, is verbeterd, wat de creatie van een eigen individuele cyclus rechtvaardigt, het kanonboren. De oorspronkelijke modifiers zijn verbeterd en er zijn verdere controle-tabbladen aan de cyclus toegevoegd, waardoor er meer controle over de gereedschapsbaan is.

De draaiomgeving biedt een nieuwe bewerkingscyclus – Draadprofileren. “Reagerend op een hoge frequentie van uitbreidingsverzoeken van klanten in dit gebied, stelt EDGECAM 2020.0 gebruikers in staat moeiteloos ingewikkelde vormen zoals VAM en ACME te bewerken,” vertelt John Buehler. “De cyclus biedt zowel voorbewerkings- als nabewerkingsstrategieën, waardoor gebruikers hun eigen draadvormen kunnen specificeren.”

De immer populaire Waveform-bewerkingsstrategie is verbeterd met ‘Chippreventie’. Onder bepaalde omstandigheden kan een gereedschapsbaan een dun eiland van materiaal (chip) genereren, welke, naarmate het dunner wordt, waardoor mogelijk het gereedschap kan breken.

“We hebben geconstateerd dat gebruikers, om dit risico te compenseren, de neiging hebben de productiviteit op te offeren door de voeding en/of snelheid te verminderen. Daarom hebben we de optie ‘Chippreventie’ geïntroduceerd, die het patroon van de gereedschapspatronen wijzigt, door over het eiland materiaal te bewerken, waardoor gebruikers optimale voedingen en snelheden kunnen handhaven. ‘

Steunend op het groeiende aantal machines met een ‘Additionele Z’, introduceert EDGECAM 2020.0 een codewizard-verbetering, waardoor gebruikers een secundaire werkspil kunnen toevoegen. Dit ondersteunt multi-task machine, samen met elke combinatie van tafel / kop freesmachines. In combinatie daarmee biedt een nieuwe ‘Quill Command’ (Verplaats menu) meer controle bij het aansturen van de tweede werk-as.

Wanneer u de cyclus Nasteken gebruikt, kunnen gebruikers nu de breekhoek-hoek bepalen. In eerdere versies van EDGECAM was de breekhoek ingesteld op 45 graden.

In de cyclus Afwerking draaien kan nu een ‘stand-off’-waarde worden gedefinieerd bij gebruik van het besturingselement’ Omhoog snijden ‘.

Een XY-toegift kan worden ingesteld wanneer de ‘Helicoïdaal’-strategie van de gatcyclus wordt toegepast, zodat gebruikers zowel de oppervlakteafwerking als de slijtage van het gereedschap kunnen compenseren. “Het leidt ook tot een verkorte voorbereidingstijd voor CAD, terwijl wordt gegarandeerd dat de cyclus in overeenstemming is met de solid.”

Twee nieuwe gereedschapstypen – Zwaluwstaart en Diamant – zijn toegevoegd aan de Toolstore. Dit maakt een einde aan de noodzaak om aangepaste afbeeldingen voor hen te maken, waardoor tijd en programmeerkosten worden bespaard. En de tools werken automatisch met de spiebaancyclus.

Overgang naar EDGECAM Inspect, Brandmanager voor onderzoek en ontwikkeling Andy Mears zegt dat ontwikkelaars hebben gereageerd op talrijke klantverzoeken door het vermogen van Inspect-componenten in zowel de draai- als de draai-frees-omgeving uit te breiden.

De algehele interface is geüpgraded om de workflow-werkbalk te gebruiken, waardoor de interactiviteit wordt verbeterd. Het menu ‘Tastopties’ is opgesplitst in twee afzonderlijke dialoogvensters, wat betekent dat gebruikers zich individueel op de voorkeuren Uitvoer en Inspectie kunnen concentreren.

Safe Retract-bedieningselementen zijn toegevoegd aan de inspectiecycli, zodat gebruikers meerdere posities kunnen aangeven tijdens het besturen van de beweging van de taster. Het ‘Index’-commando bevat nu de mogelijkheid voor verdere positionele manipulatie, waarbij een alternatieve hoek nu kan worden gespecificeerd om de componenten op de machine te bekijken.

De nieuwe functie ‘Hoek naar lijn’ voegt drie eerdere opdrachten samen in één functie, zodat de hoekrichting kan worden opgegeven in het gegevensrapport.

Andere verbeteringen aan de EDGECAM Inspect-module: geconstrueerde functies zijn bijgewerkt, zodat ‘Rechtheid’ nu kan worden gespecificeerd tijdens het bewerken van de functie ‘Geconstrueerde lijn’. En zowel de functies Cirkel als Boog kunnen nu worden geconverteerd en opnieuw worden opgegeven wanneer ze worden bewerkt.

Ten slotte zijn er ongeveer 50 verbeteringen doorgevoerd in de optionele EDGECAM Designer-module, die de kloof tussen CAD en CAM overbrugt en zich richt op de specifieke behoeften van CAD/CAM programmeurs.