VERICUT FORCE op een prachtige manier gelanceerd in Nederland!

In samenwerking met Van Hoorn Carbide hebben we op 16 oktober 2018 een seminar georganiseerd waarin we de optimalisatie-mogelijkheden van VERICUT FORCE uitgelegd en aangetoond hebben met de high-end meetapparatuur op de R&D afdeling van Van Hoorn Carbide.

Vericut maakt het mogelijk om NC-codes te simuleren en verifieren om daarmee programmafouten, potentiele botsingen en inefficiënte codes te detecteren. Dit stelt u in staat “First time right” te produceren, iedere keer opnieuw!

Vericut Force is een optimalisatie module om bestaande NC-codes te optimaliseren op basis van de fysieke krachten op de frees.

De nieuwe module, VERICUT Force, is een “physics-based” optimalisatie methode. Deze methode zal op basis van de krachten op uw gereedschap de voedingen aanpassen. Hierbij wordt rekening gehouden met 4 belangrijke factoren:

 1. de kracht op het gereedschap
 2. het vermogen van de spindel
 3. de maximale (en ideale) spaandikte
 4. maximale voedingssnelheden.

We hebben niet alleen uitleg gegeven hoe VERICUT FORCE gereedschapsbanen eenvoudig kan analyseren en verbeteren, maar hebben dit ook bewezen, door de live metingen van de geoptimaliseerde programma’s, aan de CNC-machine!

Voordelen van Force:

 • Aanzienlijke cyclustijdbesparingen
 • Informatie over de snijcondities voor NC-programma-analyse
 • Snelle analyse en iteratie voor het testen van verschillende snijscenario’s
 • Gemaximaliseerde en consistentere spaandikte tijdens het hele bewerkingsproces
 • Cut-by-cut analyse van de interactie tussen de rand van het snijgereedschap en het materiaal
 • Verbeterde prestaties van snijgereedschappen – gebruik gereedschapstechnologieën tot hun volledige potentieel
 • Voorkomen van ongewenste snijomstandigheden zoals overmatige kracht, HP / koppel en gereedschapsafbuiging

Bent u benieuwd wat deze technologie kan betekenen voor uw organisatie en productie? We komen dit graag vrijblijvend demonstreren, dus neem gerust contact met ons op met vragen of nodig ons een keer uit!

Klantcommentaar:

Met Vericut is duidelijk geworden dat je hiermee enorm veel mee kan verdienen. Vericut Force is een no brainer. Waarom zou je dit niet aanschaffen.

Download de Vericut Force Flyer hier.