Alban is al bijna 20 jaar in dienst bij ATS. Hij is als stagiair begonnen bij ATS (toen nog WIA). Alban heeft in het begin de helpdesk bemand en trainingen verzorgd, en beheert al jaren de Nederlandse vertaling van EDGECAM. Al snel bleek dat Alban enorm veel talent heeft voor het customizen en automatiseren van EDGECAM. Zo heeft Alban zomaar uit een idee Edgecam ART ontwikkeld, een plugin waarmee je iedere foto tot freesbanen kan omzetten.
Met de overname van WIA door ATS kon Alban zich nog verder ontplooien als het om software ontwikkeling gaat. ATS heeft diverse vestigingen waardoor Alban zich voor een groot deel bezig houd met database ontwikkeling voor de vleesverwerkende industrie.
Wanneer er net wat meer nodig is dan de standaard functionaliteit van de software komt Alban in beeld om dit naar wens te maken. Zijn favoriete software naast Edgecam blijft Vericut, Alban bouwt regelmatig Vericut Machine Controllers voor onze klanten.

Alban woont in Arnhem met zijn vrouw, twee kinderen en border collie. Het kantoor in Rhoon of Stellendam is net wat te ver om dagelijks te bezoeken, daarom wordt veel vanuit huis gewerkt. Alban heeft diverse hobby’s waaronder het programmeren, reptielen en klimt hij graag de een klimhal en in de bergen.

Klik op het LinkedIn icoontje voor de Linkedin pagina van Alban!