Wietse maakt een F1 Racewagen op de Pocket NC V2-10 voor de Metavak in Gorinchem!

EDGECAM 2022.1 voegt een nieuwe bewerkingsstrategie toe aan de geavanceerde 5-assige simultaan cyclus. De nieuwe afbraamstrategie detecteert automatisch scherpe randen en vouwen op een 3d solid en creëert dynamische gereedschapsbanen die alle ongewenste bramen verwijdert. Een afschuining hoeft dus niet getekend te worden in het 3d model.

Hoe Edgecam toegepast wordt bij Machinefabriek van der Elsen.

Emiel maakt “The Mandalorian” op de Pocket NC V2-10 voor de Metavak in Gorinchem!

Ontdek nu hoe het Machinefabriek van der Elsen is gelukt om met teamwork en technologie een borstbeeld te frezen uit één blok massief aluminium van 75 kg. In deze korte video geven ook wij toelichting op onze bijdrage in dit bijzondere project.

Om te demonstreren wat er technisch mogelijk is met moderne technieken, wilde Jos Kox van Machinefabriek vd Elsen uit één stuk aluminium een buste maken, door middel van Cad/Cam ontwerp en 5-assig simultaan frezen. Een uitdagend project, met bijzonder resultaat!

Met trots presenteren wij “de Trimaran”, een prachtig gefreesd superjacht welke bedoeld was als eyecatcher tijdens de Technishow 2020. Wij zijn verheugd om het alsnog via social media met u te mogen delen en kijken terug op een mooie samenwerking tussen Stichting Vakopleiding Metaal, Van Hoorn Carbide en ATS Edge IT

Met trots presenteren wij “de Trimaran”, een prachtig gefreesd superjacht welke bedoeld was als eyecatcher tijdens de Technishow 2020. Wij zijn verheugd om het alsnog via social media met u te mogen delen en kijken terug op een mooie samenwerking tussen Stichting Vakopleiding Metaal, Van Hoorn Carbide en ATS Edge IT. (Korte video)

Het frezen van een oud Hollandse molen gemaakt met gereedschappen van Van Hoorn Carbide. De romp is gemaakt op een Hermle C42 bij Hermle is Gosheim, de wieken zijn gemaakt op een Hermle C12 bij Van Hoorn Carbide. Het CAM programma is gemaakt door Sander Weijters van ATS EdgeIT met behulp van Edgecam.

Met het frezen van de wereldbollen laat ATS de mogelijkheden van Edgecam zien voor het aansturen van CNC-machines. Sander Weijters, support engineer bij ATS, heeft het project van het begin tot het eind geprogrammeerd en begeleid. Het programmeren van zo’n grote bol is een leuke uitdaging en resulteerde onder anderen in ruim twee miljoen regels NC-code.

Teclab kreeg de vraag om een boegschroef uit aluminium uitgangsmateriaal te frezen. Uit één stuk, zonder nabewerkingen. Een complexe opdracht, maar het lukte. Een knap staaltje werk.

Simultaan frezen met Edgecam 2020.0 op een Acura 65 EL met Heidenhain 640 besturing. Gereedschap is een barrel (/Parabool) frees van Van Hoorn Carbide! Tot 5 keer sneller nabewerken dan een traditioneel gereedschap.

Edgecam draaien en frezen