Automotive & Transport

De grootte en complexiteit van de auto-industrie biedt fabrikanten diverse uitdagingen. De noodzaak kosten te drukken en productiekwaliteit te verbeteren en tegelijkertijd het bijhouden van de veranderingen in ontwerp en beschikbare gereedschappen maakt dat producenten constant hun efficiëntie en productiviteit moeten verbeteren om zo de concurrentie voor te blijven.

Edgecam-gebruikers hebben hun productiviteit met tot 48% toe zien nemen na het in gebruik nemen van de software voor NC programmeren. Edgecam is het enige CAM-systeem wat u nodig hebt in deze branche.

Een kort overzicht van de geavanceerde mogelijkheden van Edgecam:

  • Vereenvoudiging van programmeren – Edgecam vereenvoudigt het maken van NC-code voor alle toepassingen door krachtige freesstrategieën te bieden voor horizontale en verticale bewerkingscentra, met ingebouwde ondersteuning voor opspanzuilen en bewerkingen om een rotatieas.
  • Bewerken met hoge nauwkeurigheid – De krachtige 3-assige cycli worden aangevuld door een brede reeks 4- en 5-assige simultane cycli en zorgen samen voor een flexibel en efficiënt bewerkingsproces.
  • Productie draaien biedt de mogelijkheid een breed scala aan draaimachines aan te sturen, van eenvoudige 2-assige machines tot complexe meerassige configuraties en draai/frees-combinaties. De basis van de functionaliteit is hier gebruiksgemak en de kennis dat korte cylcustijden van groot belang zijn, zeker bij Multi-task-machines.
  • Intelligente voorfrees-cyclus berekent de meest efficiënte gereedschapsbaan voor elk gebied van het model en genereert trochoïdale of waveform-banen om te zware belasting van het gereedschap te voorkomen. De bewerking kan hiermee geoptimaliseerd worden doordat het gereedschap onder verbeterde snijcondities sneller kan verspanen.
  • Geavanceerde nabewerkingstrategieën bieden intelligente inloop- en verbindingsbewegingen voor diverse nabewerkingstechnieken. De contourfreescyclus is geschikt voor ondersnijdingen, wat bijzonder bruikbaar is in de luchtvaart- en auto-industrie. Door lollipop- en T-sleuffrezen te gebruiken, kan de cyclus snel en eenvoudig ondersnijdingen bewerken zonder dat het product of gereedschap gekanteld hoeft te worden. Ondersteuning voor 3D-geometrie biedt het beste resultaat in een enkele bewerkingsstap, wat handmatig nabewerken overbodig maakt.
  • Automatische feature-herkenning – De Edgecam Solid Machinist maakt gebruik van een tool die prismatische Solids inspecteert en freesbare gebieden automatisch herkent. Edgecam herkent kamers, eilanden en gat-features en kan aan de hand hiervan automatisch gereedschappen en bewerkingsstrategiën selecteren en toepassen.
  • Gegarandeerde data-integriteit – De Edgecam Solid Machinist leest naadloos vrijwel alle CAD-bestandsformaten in. Naast de grote namen als Autodesk Inventor®, Solid Edge®, SolidWorks®, Pro/Engineer®, Pro/Desktop®, SpaceClaim® en CATIA V5. Edgecam ondersteunt ook onafhankelijke formaten, waaronder IGES, DXF, VDA, Parasolid® en ACIS.
  • Gereedschapsdatabase – De Edgecam ToolStore is een gereedschapsdatabase die eenvoudig is in gebruik, met ruimte voor alle gereedschapseisen. Gebruikers kunnen gereedschappen toevoegen, verwijderen, kopiëren, wijzigen en selecteren voor gebruik in Edgecam. Het gereedschap en de houder-geometrie wordt tijdens simulatie van de bewerking weergegeven, compleet met de mogelijkheid te controleren op mogelijke botsingen.
  • Volledige machinesimulatie – De Edgecam Simulator is een vast onderdeel van Edgecam en biedt volledige machinesimulatie, wat een realistisch beeld geeft van het bewerkingsproces en de gebruiker de mogelijheid geeft om de bewerkingen off-line te controleren en productie sneller op te starten.
  • Sneller programmeren – De Edgecam Strategy Manager brengt de tijd die nodig is voor programmeren sterk terug door de bewerkingskennis van de programmeur op te slaan en toepasbaar te maken in strategische bewerkingstemplates. Dankzij deze centraal beschikbare templates kunnen onderdelen van producten snel herkend en bewerkt worden, met verkorte programmeertijd en verhoogde consistentie als resultaat.

Om te helpen de optimale ROI te behalen zal ATS EdgeIT als reseller het bestaande productieproces bekijken en de gereedschappen aanbieden waarmee de mogelijkheden van Edgecam optimaal toegepast kunnen worden.