Bij Edgecam richten we ons op de wensen van de educatieve sector door het bieden van volledige product-functionaliteit, gebruiksgemak, flexibele licentiering, een interessante prijs en enthousiaste ondersteuning voor het opleiden van de komende generatie engineers.

Edgecam biedt onderwijsinstellingen een compleet pakket van fabricage-oplossingen, lopend van eenvoudig te gebruiken operatie voor het bewerken van prismatische vormen en complexere oppervlakken, tot meer-assig- en/of meervlaksbewerken. Alle aspecten van CAM programmeren worden binnen een enkel platform ondersteund. De flexibiliteit van Edgecam betekent dat het toegepast kan worden binnen elk project, of het nu breed en aan de oppervlakte blijft of diep op de materie in gaat.

De voor studenten van onderwijsinstellingen gratis te gebruiken studenten-licentie biedt vrijwel volledige functionaliteit van de software: er kan thuis geoefend en geprogrammeerd worden, waarna de NC-code in het klaslokaal gegenereerd kan worden.

Een kort overzicht van de mogelijkheden van Edgecam:

 • Volledige CAD-integratie 
  Edgecam biedt de beste integratie met CAD-systemen. Edgecam Solid Machinist is naadloos in Edgecam aanwezig en biedt volledige associativiteit aan het CAD-model, zodat alle informatie in het model behouden blijft en programmeer- en bewerkingstijd teruggebracht kan worden en de kans op fouten miniem is.
  De Edgecam Solid Machinist leest naadloos vrijwel alle CAD-bestandsformaten in. Naast de grote namen als Autodesk Inventor®, Solid Edge®, SolidWorks®, Pro/Engineer®, Pro/Desktop®, SpaceClaim® en CATIA V5. Edgecam ondersteunt ook onafhankelijke formaten, waaronder IGES, DXF, VDA, Parasolid® en ACIS.
 • Gebruiksgemak 
  Een overzichtelijke interface opgebouwd uit bekende elementen maakt het leren werken met Edgecam eenvoudig. Bovendien is volledige interface, van knoppen en werkbalken tot vensters en menu’s, aan de eisen en wensen van de gebruiker aan te passen.
  De operaties, die de volledige kracht van Edgecam in een eenvoudig wizard-achtig venster vangen, zorgt voor een aangename leercurve.
 • Flexibele licentiering 
  Van standalone-sleutels voor enkele gebruikers tot netwerksleutels voor tot 50 gebruikers biedt Edgecam de mogelijkheid het pakket eenvoudig uit te bereiden als dit nodig is.
 • Interessante prijsstelling 
  Om studenten kennis te kunnen laten maken met CAM in het beste pakket bieden we interessante prijzen voor onderwijsinstellingen.
 • Nationaal en Internationaal en veelgebruikte software 
  Edgecam is een breed gebruikt pakket, in veel grote bedrijven over de hele wereld: op dit moment zijn er zo’n 35000 licenties in gebruik, in meer dan 60 landen.
 • Gratis lesmateriaal 
  ATS EdgeIT biedt onderwijsinstellingen bij aanschaf van Edgecam en SpaceClaim, kosteloos kant-en-klaar Nederlandstalig cursusmateriaal aan. Dit materiaal kan direct in des lesomgeving worden ingezet.

Edgecam onderwijs projecten Nationaal:

 • CAM Onderwijs op Bedrijfsstandaard niveau
  In samenwerking met het ROC Eindhoven en KMWE Precision maakt ATS EdgeIT een kant en klaar lesprogramma om Edgecam op Bedrijfsstandaard niveau te kunnen doceren.
 • CNC Programeerproject voor het (V)MBO
  Project van bedrijven en scholen om vmbo- en mbo-leerlingen op te leiden die met CNC-apparatuur en CADCAM-programmatuur kunnen werken.