ATS Global B.V. neemt verspanende activiteiten Widenhorn over

ATS EdgeIT wordt nieuwe naam Widenhorn Industriële Automatisering

De verspanende activiteiten van de Widenhorn Groep zijn per 1 oktober overgenomen door ATS Global B.V.. Een bedrijf met meer dan 320 medewerkers en met vestigingen in 18 landen een sterk internationaal georiënteerd en technologisch bedrijf in industriële en productieautomatisering. De naam Widenhorn Industriële Automatisering BV zal veranderen in ATS EdgeIT en blijft een zelf opererend bedrijf, maar krijgt op deze manier meer mogelijkheden om grotere projecten aan te kunnen en nog meer service te bieden aan bestaande en nieuwe klanten. Niet alleen blijven alle medewerkers, maar binnen een week na de overname is het team uitgebreid met meerdere nieuwe gezichten.

Anco Euser, voormalig directeur, legt uit waarom deze stap zo belangrijk is voor het bedrijf. “Ik heb het verspanende deel van ons bedrijf zo ver gebracht als ik dat kon. We zijn de laatste jaren enorm gegroeid, in september lagen we al voor op heel 2013. We behoren tot de top drie Edgecam resellers van de wereld. Mijn ambitie was niet om het nog verder te groeien en hiervoor de nodige investeringen te doen, wat wel noodzakelijk is om onze verspanende klanten zo optimaal mogelijk te blijven ondersteunen. De maakindustrie in de Benelux vraagt een steeds hogere servicegraad en ook steeds vaker internationaal, ATS kan dit optimaal invulling geven. Onze geavanceerde postprocessors worden over de hele wereld gebruikt” De zoektocht naar een ideale overnamekandidaat heeft wel een behoorlijke tijd geduurd.

“Zelf heb ik vele maanden gezocht naar een goede kandidaat en uiteindelijk ben ik gelukkig ATS te hebben gevonden. De culturen passen prima bij elkaar en beide bedrijven leren veel van elkaar.” Widenhorn zal verdergaan als totaalleverancier van software en onderdelen voor plaatbewerking op een nieuwe locatie in Rhoon. “Mijn hart en persoonlijke ambitie ligt bij de plaatbewerkingsindustrie. Dit is iets waar ik de laatste jaren veel te weinig tijd aan heb kunnen besteden. Hier kan ik mij nu weer volledig op focussen en dat is voor mij erg belangrijk.”

ATS ziet veel strategische mogelijkheden

Rob Valent, de directeur van ATS Benelux waar ATS EdgeIT ook onder zal vallen, ziet veel mogelijkheden in de overname van de Verspanende activiteiten van Widenhorn. “ATS heeft als bedrijf al kennis van activiteiten in de verspaning, doordat wij bij klanten komen die zowel cnc-frees-, draai-frees- als draaimachines gebruiken. Een van onze grotere klanten maakt hier veelvuldig gebruik van. Wij zagen dit dan ook echt als een kans om ons bedrijf te laten groeien en we waren direct onder de indruk van het bedrijf, de kwaliteit van de technische support en de klantenbase.” De oplossingen die beide leveren passen heel goed bij elkaar en kunnen elkaar aanvullen en klanten verder helpen in optimalisatie van hun gehele productie. Producten en machines die in de Benelux gemaakt worden, worden steeds complexer. Rob beëindigd, “Doordat ATS door de overname op vele vlakken actief is, zoals kwaliteit, oee, cadcam, cnc-code simulatie en verificatie, scholing en support, kunnen we iedere klant een toegespitste oplossing bieden. Daarvan zullen alle klanten van ATS in de toekomst van profiteren.”

Edgecam ontwikkelaar Vero Software enthousiast over de toekomst

Voor de overname heeft uitvoerig overleg plaats gevonden met Vero Software Ltd’s de ontwikkelaar van Edgecam. Walter Wade International Accountmanager van Vero en verantwoordelijk voor de Benelux legt zijn enthousiasme uit, “De overname van een van onze eerste distributeurs wereldwijd WIA door de ATS groep brengt een nieuw en opwindend hoofdstuk van het merk en product Edgecam in de Benelux. De enorme expertise op verspanend gebied van het nieuwe ATS EdgeIT in combinatie met de kracht van de internationale ATS Groep biedt enorme mogelijkheden om uit te breiden, Edgecam verder te versterken en onze positie als marktleider te vergroten.”

Applied Tech Systems International

ATS, opgericht in 1986 door Mike James en Hans Damman, is The Independent Solution Provider voor gebruikers van industriële- en procesautomatisering en informatietechnologie wereldwijd. ATS levert producten en diensten voor alle drie de lagen van de automatiseringspiramide, te weten de besturende, uitvoerende en informatieve laag. ATS is een innovatieve, strategische kennispartner en biedt expertise op zeven gebieden:

  • Besturingstechniek
  • SCADA*/HMI**
  • Programmeertalen
  • Communicatie & netwerken
  • Databases
  • Manufacturing Execution Systems
  • Lean Six Sigma & Quality