Bedrijfsinformatie

Opgericht: 2004
Werknemers: 1 vaste medewerkers

Producten:  Spuitgietmatrijzen en prototypes

Machines: Bridgeport VMC1000

Geschiedenis en aankoopeisen

1 januari 2004 is George Assendelft gestart met Specpro. Na jarenlange ervaring bij diverse werkgevers was de tijd aangebroken om een eigen bedrijf te beginnen. Specro is gespecialiseerd in het maken van spuitgietmatijzen en prototypes. Met name het meedenken met de klanten maakt Specpro tot een ideale partner voor veel bedrijven.

Voordat Edgecam werd aangeschaft, werd er met BobCAM® gewerkt. BobCAM® was echter te beperkt en bood te weinig freesstrategieën. Dit betekende dat er altijd veel handmatige nabewerkingen moesten worden uitgevoerd. Ook de simulatie mogelijkheden waren niet toereikend. Daarnaast was het werken met aangeleverde bestanden een probleem, veelal sloten vlakken niet aan.

George Assendelft kende Edgecam al in 1998. In die tijd was hij werkzaam als werplaatschef bij TC Ypenburg en besliste hij tot de aanschaf van een 3D Edgecam systeem. “Het pakket verkocht zichzelf” verteld George Assendelft, ” Uiteraard heb ik ook andere CAM systemen bekeken maar Edgecam kwam toen en ook nu als beste uit de bus.”

De Edgecam oplossing

Naast de technische eisen en wensen was ook service en ondersteuning van zowel de vertegenwoordigers als de helpdesk van groot belang. Op deze punten scoorde Widenhorn maximaal toen en nu. Specpro zocht een uitgebreid CADCAM systeem en wilde niet tegen beperkingen aanlopen. Goede ervaringen en de prijs/kwaliteit verhouding gaven de doorslag om voor Edgecam te kiezen.

De voordelen waren direct merkbaar. “Ik kocht Edgecam op donderdag en op zaterdag kwam de eerste mal van de machine!” verteld George Assendelft. Het gebruikersgemak van Edgecam is ongeëvenaard, de knoppen zitten op de juiste plaats en het systeem biedt een vlakke menu structuur.

“Met Edgecam ben ik in staat om betrouwbare CNC porgramma’s voor mijn Bridgeport met Heidenhain 415 besturing te maken. De uitgebreide simulatie op basis van solids geeft het vertrouwen om de machine onbemand te laten lopen”, vervolgt George Assendelft.

Sinds de aanschaf van Edgecam heeft Specpro een software en service abonnement. “Hoewel ik door het gebruiksgemak van Edgecam tegenwoordig nooit met de helpdesk bel heb ik toch een software abonnement afgesloten. Ik krijg hierdoor 3 nieuwe software releases met veel nieuwe functionaliteit. Ik ben op deze manier ervan verzekerd dat ik gebruik kan maken van de laatste technologieën.”

De Toekomst

Specpro is een snelgroeiende onderneming. Op termijn wil Specpro investeren in nieuwe machines met hoge toerentallen. Dit voornamelijk om beter gebruik te kunnen maken van nieuwe high speed strategieën en gereedschappen. Ook deze machine(s) zullen dan met Edgecam worden geprogrammeerd!

In het kort

  • Betrouwbare CNC programma’s
  • Programmeertijden zijn gehalveerd
  • Geen handmatige nabewerking aan producten die met Edgecam zijn geprogrammeerd
  • Nabewerken, poetsen/polijsten van de matrijzen, is nu tot een minimum beperkt
  • Rekensnelheid van Edgecam is zeer hoog
  • De door Edgecam berekende cyclustijd is zeer betrouwbaar, dit biedt grote voordelen bij de Planning
  • Gegenereerde 3D programma’s zijn zeer betrouwbaar, hierdoor kan de machine manloos draaien
  • Een CNC programma uit Edgecam werkt gelijk de eerste keer
  • Het contact met Widenhorn is altijd zeer prettig en goed, er wordt regelmatig contact opgenomen om te vragen of alles goed gaat
  • Edgecam voldoet 100% aan de verwachtingen!

Klantcommentaar

“Ik kocht Edgecam op donderdag en op zaterdag kwam de eerste mal van de machine!”

George Assendelft